subota, 24. rujna 2016.

LOVAČKA SALATA...PROBAJTE JEDANPUT I PRAVIT ĆETE JE SVAKE GODINE



Potrebno je:

  • 3 kg crvene paprike
  • 5-6 šargarepe
  • 7 dl kuvanog paradajza
  • 2-3 glavice belog luka
  • 150g šećera
  • 3 kašičice soli
  • 1 kašika mlevenog bibera
  • 1 dl ulja
  • 1 kg ljutih papričica
  • veza peršuna i celera
  • 1 konzervans(ako je u pitanju zimnica)
Priprema:

Ova salata može vam poslužiti kao prilog uz meso, kao sos, ili kao zimnica. Mere su za zimnicu, ako je koristite za sos smanite mere. Ja pravim od 2 paprike, 3 šarg, 5-6 čena belog luka, 2 ljute, 1 kašika šećera, pola kašičice soli, šolja kuvanog paradajza. Paprike očistite od semenki i iseci na kocke, isto to uradite i sa šargarepom . U Veću šerpu sipajte ulje, dodajte očišćenu šargarepu. Dinstajte nekoliko minuta, dodajte paprike. Na tihoj vatri dinstajte dok ne omekšaju paprike i šargarepa. Dodajte kuvani paradajz. Malo povećajte temperaturu, da sve to ukrčka. Dodajte šećer, so, biber, beli luk i kašiku sirćeta(samo kad je u pitanju zimnica). Pustiti još 10 min. da krčka, dodati list celera, promešati i isključiti.
Vruće sipati u tegle i zapeći u vrućoj rerni.

0 komentari:

Objavi komentar